Masszás

Rendszeresen sportolsz?
Fáj a fejed, a hátad, a nyakad?
Stresszes az élet?
Néha úgy érzed, megmozdulni sem tudsz olyan merev vagy?

Masszázsra jársz?

Mi a masszázs?

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre kialakult válaszreakció a fizikai gyógyulás.

A masszázs a legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A masszázs terápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszert, feloldja az izmok akaratlan feszülését. Hiszen az érintés életszükségletünk, biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, melegséget, energiát, erőt ad.

Jótékony hatásai

  • enyhíti a negatív stressz káros hatásait: sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hogy megtegyük, hiszen napjainkban egyre több stressz és negatív inger ér bennünket! A negatív stressz hosszú távon betegségeket okoz, kialakul a fej-, -hát, -nyakfájdalom, a szem túlterheltsége, a gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió. A stresszoldás hatékony módszere a sportolás mellett a rendszeres masszázs.
     
  • jobb alvást biztosít: a relaxációs masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test lelassulását idézi elő, csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, szabályosabb lesz a légzés, így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.
     
  • fokozza az izmok teljesítőképességét: a masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága, teljesítőképessége. A fáradt izmok a masszázs hatására gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. A masszázs során a bomlástermékek gyorsabban távoznak, ami az állandó stresszes fáradtság érzést segít megszüntetni. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi. A fenti hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe, mert olyan kapillárisok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig nyugalomban voltak. A vérellátás fokozásának egyik leghatékonyabb módja a szakszerűen végzett masszázs.

Tehát rengeteg pozitív élettani hatása van ennek a nagyon is kellemes passzív izommunkának. A masszázs segítségével egészségünket és teljesítőképességünket hosszú távon is megőrizhetjük. Regeneráló hatása olyan jó közérzetet biztosít, ami semmilyen gyógyszerrel nem érhető el és nincs káros mellékhatása. Különösen ajánlható a masszázs azoknak, akik rendszeresen sportolnak, mert a mozgás során igénybe vett izmok ellazítása elsődleges fontosságú az izmok terhelhetőségének megőrzése és a sportsérülések elkerülése érdekében.