Gépes Pilates személyi edzés

Gépes Pilates személyi edzés

 

Semmi nem lehet olyan hatékony, mint a személyi vagy páros edzés! Az ilyen foglalkozásokon a vendég erősségei, gyenge pontjai, fizikai állapota határozza meg a haladás tempóját, mértékét. Az edzőnek módjában áll a feladatokat a gyakorló egyéni adottságai, céljai alapján egymásra építeni, mely a fejlődés garanciája.

A PeakPilates gépek lehetővé teszik, hogy a vendég az edzés során maximálisan terhelhető legyen, de megvédjük őt a sérülésektől.

Hazánkban elsősorban a matracos Pilates órák terjedtek el, hiszen ezekhez nincs szükség drága és nagy gépekre, adott órán több vendég is gyakorolhat. Joseph H.Pilates, a mozgásprogram megalkotója által létrehozott módszer éppen a komplexitásától zseniális! A gépekkel végzett edzés során a matracos, csoportos órákhoz képest fokozottabban érvényesülnek a módszer előnyei, a gépek segítik a gyakorlatok helyes és hatékony kivitelezését, a foglalkozás minden perce hasznosul. A Peak Pilates oktatók az edzésprogram összeállítását a vendég fizikai állapotának, korábbi sérüléseinek, betegségeinek, a vendég céljainak figyelembevételével, egyénre szabva állítják össze és az edzések során a vendég napi állapotát és terhelhetőségét is figyelemmel kísérik. Az edző a gyakorlás során a vendég mellett marad és segíti, beállítja a mozdulatot, ami a testtudatot is gyorsan kialakítja. A testtudat később bármilyen mozgásforma elsajátításánál nagy segítséget jelent.

A gépekkel végzett Pilates edzés során az alábbi eszközöket használjuk az egyéni igények szerint: Reformer+Matrac, a Cadillac, Chair, Gerinckorrektor. Az eszközöket edzésenként, minden esetben a gyakorló igényeihez, céljaihoz és pillanatnyi állapotához igazítva használjuk, ami az eredményességen túl azt is garantálja, hogy az edzések változatosak, nem unalmas rutint követünk.

A rugók, kötelek, pedálok mozgatása komoly kihívás elé állítja a vendégeket. Az edzés az állóképességet ugyanúgy fejleszti, mint a rugalmasságot vagy az erőt, ebben rejlik a Pilates program komplexitása.

Akár a Reformer, akár a Cadillac, Chair vagy Foot-corrector gépeket vesszük igénybe az edzésünk során, csak a Pilates alapelveket betartva haladhatunk eredményesen! Ehhez nyújt segítséget a Pilates rendszert jól ismerő edző. Ezért termünkben a Pilates gépeken történő edzés kizárólag személyi edző jelenlétében vehető igénybe, egyéni gyakorlásra nincs mód.