Bringatúra Borsodi Balázzsal Csehországban

4 napos kerékpározás sok kalanddal és bodyART® órákkal

1.nap: Budapest, Jindřichuv Hradec, Třeboň

Korán reggel indulunk Budapestről és a déli órákban érkezünk meg kerékpártúránk kiindulópontjára. Míg kísérőink lepakolják a kerékpárokat, felfedezhetjük a városka látnivalóit. Az óvárosból indul bringatúránk. Kezdetben a Nezárka-folyó völgyében bringázunk festői, apró települések kísérik utunk, majd folyót magunk mögött hagyva egy mesebeli fenyőerdőben, forgalommentes, sima aszfaltcsíkon gurulunk.  A  Třeboňi-tóvidéket érintve, fantasztikus tavak mellett, békés vidéki tájon bringázunk szállásunkig. A középkori hangulatú kisváros híres sőrét a sörgyár pincerendszerében berendezett étteremben ízlelhetjük meg.
Táv kerékpárral: 55 kilométer. Szint fel: 300 m, le: 300 m. Szállás: Třeboň

2. nap: Třeboň, Hluboka, České Budějovice

A mai bringatúránk két izgalmas helyet is érint. Első célunk Hluboka, ahol az ország legszebb kastélya található. Kisebb-nagyobb  tavak és hangulatos vidéki falvak mellett kígyózik kerékpárutunk Hlubokáig. Itt felkereshetjük a kastélyt (megéri!), és/vagy egy helyi étteremben ízletes ebéd gyanánt friss halat lakmározhatunk a környező tavak "ajándékaként" .  A kisvárosból a Vlatava-folyó (Moldva-folyó) partján kiépített kerékpárúton tekerünk a Budvar sör hazájába, České Budějovice településre. A délutánt a város hangulatos belvárosában töltjük, majd kisbusszal utazunk vissza třeboňi szállásunkra. Ha kedvünk tarja késő délután egy vezetett sörgyárlátogatáson is részt vehetünk a třeboňi  Regent sörgyárban. Szállásunk a már ismert panzióban lesz. Szállásunk ismét treboňi  panzióban lesz. Táv kerékpárral: 56 kilométer. Szint fel: 350 m, le: 300 m.

3. nap: Třeboň, České Budějovice, Český Krumlov

Kisbusszal České Budějovice központjába utazunk, majd a Vlatava-folyó völgyében bringázunk, kellemes vidéki tájon, érintve apró falvakat, farmokat. Zlata Koruna település közelében a folyóparton megpihenünk, majd egy kisebb kaptatót megmászva gyér forgalmú utakon haladva érkezünk meg, Csehország talán legszebb városába, Český Krumlovba. Ha egy várost kellene ajánlanom ebben az országban, amit mindenképpen látni kell, ez lenne az a város! Egy gyöngyszem a Vlatava-folyó partján. Mesebeli középkori utcákkal, festői folyóparttal, az ország második legnagyobb várkastélyával és egy vidéki cseh városban elmaradhatatlan sörfőzdével. Az éjszakát a városban töltjük. Táv kerékpárral: 35 kilométer. Szint fel: 230 m, le: 320 m.

4. nap: Sumava Nemzeti Park, Budapest

Reggeli után a Lipno-tó partján fekvő Frymburk faluba utazunk. Itt indul mai bringatúránk. A Sumava-hegyvidék területén fekvő tó, igazi bringás paradicsom. Kerékpártúránk többnyire a tóparton vezet, jó kiépített bringaúton, vagy bitumenes alsóbbrendű utakon, káprázatos kilátással a környező vidékre. Útközben egy kerékpáros komppal átkelünk a túlpartra, majd egy panoráma körúton haladva érkezünk vissza a kiindulópontra. A túra után megebédelünk, majd elindulunk Magyarország felé. Érkezés Budapestre az esti órákban. Táv kerékpárral: 20 kilométer. Szint fel: 150 m, le: 150 m.

 

Egyedi ajánlat 15-19 fő részére

Ár & Jelentkezés

Időpont: 2018. június 27-30.(szerdától szombatig)

A program alapára: 94.900 Ft/fő (15-19 fő esetén) + szállás (választható kategória)

Szállás kétágyas szobákban: 28.900 Ft/fő/3éj
Szállás 3-4 ágyas szobákban: 24.900 Ft/fő/3éj

Alapár tartalmazza: a ki- és visszautazást 20+1 fős kisbusszal, a kerékpárok és csomagok szállítását a kerékpártúra alatt, egy kerékpáros túravezető költségét, részletes útvonalleírást-térképet, valamint a szervezést és természetesen a nap végén a bodyART vagy stretching órák díját.

Az alapár nem tartalmazza: a szállást (választható kategória), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Előleg: A megrendelt szolgáltatások árának 50 %-a (Jelentkezéskor fizetendő.)
Hátralék: A megrendelt szolgáltatások árának 50 %-a (Utazás előtt 30 nappal fizetendő.)

Jelentkezési határidő: Az utazás leszervezését a megadott árakon 2018. március 31. megrendelési határidővel tudjuk vállalni!

Ki- és hazautazás: 20+1 fős kisbusszal
Szállás: Az utazás éjszakáit két szálláson töltjük a részletes program szerint. A szállások telítettsége miatt előfordulhat, hogy a csoport tagjai több, egymáshoz közeli panzióban töltik az éjszakákat.
Étkezés: Önellátó.
A kerékpártúrák nehézségei: Mintegy 170 kilométer kerékpározunk 4 nap alatt. A napi távok nem túlságosan hosszúak 25-56 km), de számítani kell néhány rövidebb meredekebb szakaszra is.
Asszisztencia: A kerékpártúra során a csapat közelében lesz egy kisbusz, amely biztonságos háttérként szolgál. Amennyiben valaki elfárad utazhat a kísérő kisbuszban is.
Időjárás: Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 15-25 C fokra kell számítani, estefelé 10 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. (3500 Ft/nap) Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány kerékpárodhoz tartalék gumibelsőt. Jelentkezz még ma! Gyorsan telnek a helyek!